onsdag 31. oktober 2012

Mønsterstrikk er gøy!

MashAllah jeg har endelig funnet ut av mønsterstrikk og koser meg med det :-) Dette er de tre første babyvottene jeg har strikka. Så nå må jeg lage tre til så det blir par ;-)




Norsk muslimah 

 

Dagens middag

Jeg er litt matlei for tida og lei av å måtte finne på middag hver eneste dag. Derfor blir det litt enkel mat for tida.
Ungene fikk makaronigrateng med kyllingkjøttdeig, og jeg hadde laget linser i går som jeg har med kyllingkjøttdeig. Ble ganske godt :-) alhamdulillah.
2 pakker kyllingkjøtdeig
1 løk
Krydder etter smak, jeg brukte urtesalt og pulbieber.
Makaroni
Stek løken gylden i litt smør. Ha i kjøttdeigen. Krydre.
Kok makaroni. Ha den over i en ildfast form og ha kjøttdeigen oppå. Kan event gratineres litt med litt ost på toppen :-)
1/2 løk
2 dl røde linser
Krydder
Vann til koking
Stek løken gylden og ha i linsene, vann og krydder. Kok i ca 15 min.
Maten jeg spiste er glutenfri og lav GI.





Norsk muslimah 

søndag 28. oktober 2012

Eid - Oreo kake og ostekake med hvit sjokolade - Glutenfri

Fant mange oppskrifter på glutenfrie kaker på nett. Ovnen min er eldgammel så jeg tørr nesten ikke steke kaker i den. Derfor passet det perfekt at jeg fant to oppskrifter der man ikke trenger å steke de! Har fra før en god oppskrift på ostekake, men denne så spennende ut med hvit sjokolade. Forandring fryder mashAllah!
Kaken ble medbrakt på Eid fest hos ei venninne og responsen var god alhamdulillah.
Oreo kaka fikk god avkastning hjemme og på nattevakt :-)
Egentlig er det ikke så vanskelig å lage ting glutenfritt for det finnes så mange glutenfrie produkter å få kjøpt. Jeg var ekstremt heldig for det var 25 % på et merke da jeg var og skulle handle inn til kakene til Eid!
Oppskriftene kommer inshAllah.





Norsk muslimah 

fredag 26. oktober 2012

Eid mubarak! Eid ul adha 2012

I dag feiret vi Eid. I og med at jeg jobber natt så ble det litt amputert i år. Men alhamdulillah vi koste oss :-)
Til middag hadde vi kyllingfilet i form med rømme, ost og krydder, ris, salat og stekt paprika. Ungene hadde også gulerøtter som de liker så godt.
Jeg bakte glutenfri oreo kake og datteren min på 11 år bakte Regal sin brownies som er glutenfri.
I tillegg var det chips, After eight og pepperkaker.
Barna fikk gaver og vi hadde en koselig ettermiddag! Alhamdulillah.
Håper alle har hatt en fin Eid <3







Norsk muslimah 

tirsdag 23. oktober 2012

Blåbær og vanilje smoothie uten melk

Siden jeg jobber mye natt nå lager jeg meg en sunn smoothie hver kveld før jeg går. Jeg bruker Herbalife formula 1 vanilje shake sammen med frosne bær. Smaker godt og metter samtidig som det er sunt :-)
2 ss Herbalife pulver
1 god neve frosne blåbær
1 ss kokosmelk (det faste på toppen)
2,5 dl vann
Mix alt og nyt.
Ha en fin kveld og natt :-)




Norsk muslimah 

mandag 15. oktober 2012

Dagens middag

Rett før lønn tar man det man har. Alhamdulillah. Fikk raska sammen noen briks av siste frøene jeg hadde. Rekesalat med agurk smakte godt på :-) kokte et halvt blomkål hode og stekte en paprika på plata.
Kjenner jeg er litt små sulten igjen nå. Får ta resten av avokadoen og en briks :-) Ha en flott kveld!




Norsk muslimah 

onsdag 10. oktober 2012

Glutenfrie produkter jeg har prøvd til nå

Å leve glutenfritt er litt uvant og veldig dyrt om man kjøper ferdig produkter. Nå har jeg prøvd ut litt diverse og det er helt ok. Wasa sine knekkebrød er rimelige til ca 23-25 kr pakka. Det er en tier mer enn hva Ryvita, som jeg spiste før, koster.
Semper ligger høyere i pris og Havreknacke ga jeg vel 34 kr for. Her kan man faktisk spare litt på å se hva de ulike butikkene tar for samme vare- sett de enda dyrere enn dette og!
Schar sin musli er god. Den kosta faktisk over 60 kr på en butikk! Tror jeg ga halvparten av det. Chiabattaene tror jeg ikke jeg tåler da de inneholder gjær. Men gode i smak var de og verdt sine 34 kr vil jeg tørre å påstå.
Vaflene fra Toro sklir ned hos alle her i huset. De blir akkurat som vanlige i konsistens og smaker veldig godt! 18 kr pakka må sies å være greit nok :-)
Skulle jo tro det er lett å kutte gluten, men det gjemmer seg så mange steder man nesten ikke skulle tro! Kryddet og buljong er det ofte gluten i så da måtte jeg kjøpe en glutenfri variant. Buljongen fra Naturata kosta vel 40-50 kr. Den er ikke veldig salt av seg.
Havre er naturlig glutenfritt, men ofte laget på steder med andre kornsorter. Voksne med cøliaki kan som oftest ha havre. Er det merket glutenfritt så tror jeg barn kan ha det og. Bjørn havre gryn glutenfri smaker likt som vanlig havre gryn ;-)
Håper å få tid til et innlegg om hva cøliaki er etterhvert.






Norsk muslimah 

Biff med løk og sjampinjong

Gårsdagens middag alhamdulillah. Jeg er litt lei av mat for tida og ting smaket ikke sånn som før. Men mat må en jo ha, og jeg tør påstå at det smakte godt ;-)
Indrefilet ca 150 g
2 sjampinjong
1/2 løk
Smør til steking
Pepper og urtesalt
Stek biffen i smør sånn du liker å steke biff. Ikke krydre den før den er ferdig stekt da saltet vil dra ut safta av den. Jeg steker på litt høy (4/6) temp i 3 - 4 min på hver side for å få stekeskorpe og så på lavere varme (2/6) til den er medium +.
I en annen panne steker man sjampinjong i (mye) smør godt stekt. Så ha oppi løken så den blir gylden.
Krydre med urtesalt og pepper.
Ha en fin kveld!




Norsk muslimah 

mandag 1. oktober 2012

Ebay er kejkt!

I dag kom strikkepinnene jeg bestilte på under en uke mashAllah. Hos denne selgeren kunne jeg sette sammen 10 sett av rundpinner i tre lengder og strømpepinner på 20 eller 22,5 cm i mange tykkelser. Prisen?
Knapt 100 kr inkl porto!!!
Det finnes så klart enda billigere alternativer på ebay. Men da får du som regel en sammensatt pakke. Skjøten har vært litt dårlig på noen rundpinner også, men de som er karbonisert bambus er både sterkere og har av en eller annen grunn ofte bedre skjøt. Penere er de også syns jeg :-)
Gleder meg til å sette meg og strikke babylue i kveld inshAllah. Går i rosa baby tøy nå, er akkurat ferdig med et sett i deilig blå alpakka. Bilde kommer :-)
Med ønske om en god høstkveld,




Norsk muslimah