torsdag 28. juni 2012

Kveldsmaten i kveld

Jeg har blitt veldig glad i vaffel oppskriften jeg fikk av søstra mi. Røra holder seg godt i kjøleskap, og rekker til ca 8 plater.
Jeg har funnet ut at kokosmelken man får kjøpt inneholder mye vann og lite kokosekstrakt. Derfor bruker jeg en boks kokosmelk med 41 % ekstrakt i røra, i steden for 2 dl kokosmelk og 2 dl vann. Boksen rommer tross alt 400 ml :-)
Oppskriften kommer en annen dag.
Hatt brie og paprika på, smaker utmerket.Norsk muslimah 

5 kommentarer:

 1. Et veldig godt alternativ til kveldsmat/frokost!Ungene ELSKER jo vafler, og jo sunnere jo bedre!Du får legge ut oppskriften så skal jeg teste den ut på ungene!

  SvarSlett
 2. Det er 6 egg (avhengig av str), 4 dl kokosmelk, 4 dl vann, 250g malte mandler, 2 ss fiberhusk, 100g smeltet smør, 2 ts vaniljesukker, salt. Jeg følger aldri oppskriften, men får alltid greit resultat og blir mett på en vaffel (blir ikke mett av så mye annet mat)... Billig, godt og sunt alternativ til brød. Søstra, Ida Madeleen Moe

  SvarSlett
 3. Det er vel bare 2 dl vann og 2 dl kokosmelk? Skal nok få laget et eget innlegg en dag :-) InshAllah.

  SvarSlett
 4. Takk, Ida Madeleen :)

  InshaAllah, skal jeg prøve å få laget den en dag.
  Så da er det 4dl væske til sammen?

  hva er fiberhusk?

  SvarSlett
 5. Hvis du skal ha kun en vanlig røre som blir kanskje 8 plater er oppskriften:

  4 egg
  2 dl kokosmelk
  2 dl vann
  2 dl malte mandler
  1 ss fiberhusk
  50 g smeltet smør
  1 ts vaniljesukker (vanilje essens)
  litt salt

  Dette er orginal oppskriften. Funker godt å bruke en boks med kokosmelk fra butikken, santa maria f.eks og bruke hele i steden for vann og kokosmelk, fordi vertfall halve boksen er nettopp vann ;-) Skal lage et eget innlegg om kokosmelk inshAllah.

  SvarSlett