torsdag 27. desember 2012

Mandelmelk

Dette er andre gangen jeg prøver å lage mandelmelk. Selve prosessen er grei, resultatet er en tynn melk som ikke smaker så veldig mye, men mer enn vann. Melka kan stå i kjøleskap i 4 dager. Det som er igjen av mandlene passer fint å bruke i vafler eller å tørke og male mandelmel av. Det er helt unødvendig å betale masse for mandelmel og mandelmelk på helsekosten. Kjøper man mandler i løsvekt på dagligvare butikken kommer man veldig godt utav det :-)
Jeg brukte denne oppskriften http://www.superdamene.no/lag-din-egen-mandelmelk/
I tillegg hadde jeg oppi noen dråper mandel- og vanilje essens. Tips til naturlig smakstilsettning kan være et lite dryss med rått kakaopulver!



Norsk muslimah 

1 kommentar:

  1. Hvor får du alt detta fra?! Hadde aldri tenkt på mandelmelk lixom! Mandel mel? Hva bruker man det til?
    Men det må vel prøves det å! Det er jo sundt, og jeg har blitt litt opptatt av sunne ting og hva d forskjelluge tinga vi spiser inneholder. Kanskje ungene liker det?!

    SvarSlett